Sprødstegt rødfisk på basquaise

7. september 2023 af Byens Fisk

Ingredienser:

4 rødfiskefileter med skind

2 røde peberfrugter

2 løg

4 tomater

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

1 bouquet garni (laurbærblade, timian, persille og rosmarin)

Bind de forskellige krydderurter med lidt kødsnor

2 spsk. sukker

2 spsk. eddike

Salt og peber

Tallerkensmækker

 

Fremgangsmåde:

Start med basquaisen – en klassisk peberfrugt- og tomatkompot fra det nordlige Spanien. Skær peberfrugter, løg og tomater i strimler og sautere dem i olivenolien med finthakket hvidløg. Hæld sukker, eddike og bouquet garni i gryden og læg låg på. Herefter skal det småsimre i 20 minutter. Steg rødfiskefileterne sprøde på skindsiden – husk at krydre med salt og peber på ”kødsiden”.

Anret den sprødstegte rødfisk på en bund af basquaise og pynt med tallerkensmækker.

Server retten med en fyldig salat med årstidens sprøde grøntsager.