Grillede makrel og sommergrøntsager med kold bearnaise

7. september 2023 af Byens Fisk

Ingredienser:

4 stk. makrel

2 spsk. olivenolie

500 g kogte kartofler

2 stk. snackpeber rød

1 stk. gul peberfrugt

1 bundt forårsløg

1 bakke jordbær

1 bundt radiser

 

Kold bearnaise:

2 dl. Mayonnaise

½ bundt fint hakket estragon

1 spsk. Sennep

1 stk. citron

 

Fremgangsmåde:

Få din fiskehandler til at skærer dine makreller i fileter, så er de lige klar til at ryge på en varm grill.

Fileterne pensles med lidt god olivenolie og krydres med salt og peber, det er vigtigt at komme fileterne på en varm grill med skindsiden nedad i 5 minutter og vend dem om de sidste 30 sekunder, så har du sprød stegt makrel samtidigt med den er saftig.

De kogte kartofler, rød og gul peberfrugt samt forårsløg klargøres og grilles ved direkte varme.

Kold bearnaise, smag mayonnaisen til med fint hakket estragon samt fint revet citronskal og sennep.

Anret den sprødstegte makrel med de grillede grøntsager, jordbær og radiser samt den kolde bearnaise, servere evt. et godt rustikt baguette til.