Dampede blåmuslinger

7. september 2023 af Byens Fisk

Ingredienser:

2 kg blåmuslinger

2 skalotteløg

1 gulerod

1 persillerod

1 spsk smør

2 dl hvidvin

1 g safran

2 dl piskefløde

Salt og peber

Pynt: friske krydderurter og spiselige blomster

 

Fremgangsmåde:

Muslingerne skrubbes og skylles. Skalotteløg, gulerod og persillerod hakkes fint og sauteres i smør. Muslingerne tilsættes og hvidvinen hældes over. Muslingerne dampes til de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke åbner sig, skal de kasseres).

Væden hældes fra i en gryde, safran tilsættes væden. Reduceres til 2 dl. Fløden tilsættes og indkoges til ca. 3 dl. Smages til med salt og peber. Piskes kort med stavblender.

Anretning. Muslingerne anrettes i en stor, dyb tallerken. Suppen hældes over, og der drysses med hakket persille.