Dampede blåmuslinger
7. september 2023 af Byens Fisk
Ingredienser:
2 kg blåmuslinger
2 skalotteløg
1 gulerod
1 persillerod
1 spsk smør
2 dl hvidvin
1 g safran
2 dl piskefløde
Salt og peber
Pynt: friske krydderurter og spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Muslingerne skrubbes og skylles. Skalotteløg, gulerod og persillerod hakkes fint og sauteres i smør. Muslingerne tilsættes og hvidvinen hældes over. Muslingerne dampes til de har åbnet sig (hvis der er nogle, der ikke åbner sig, skal de kasseres).
Væden hældes fra i en gryde, safran tilsættes væden. Reduceres til 2 dl. Fløden tilsættes og indkoges til ca. 3 dl. Smages til med salt og peber. Piskes kort med stavblender.
Anretning. Muslingerne anrettes i en stor, dyb tallerken. Suppen hældes over, og der drysses med hakket persille.