Rugmels stegte hornfisk på asparges risotto
7. september 2023 af Byens Fisk
Ingredienser:
700 g hornfiskefileter
100 g rugmel
8 spyd
300 g risotto ris
1 bundt grønne asparges
1 dl hvidvin
4 dl hønsebouillon
100 g parmesan ost fintrevet
50 g smør
Fremgangsmåde:
Hæld risotto ris og hvidvin i en gryde og lad hvidvin dampe væk, tilsæt lidt af gang hønsebouillonen, mens der koges sagte, det tager ca. 20 minutter så er risene stadigvæk al dente, små stykker af grønne asparges koges med de sidste minutter. Rund risottoen af med fint revet parmesan og smør, smag til med salt og peber.
Hornfiskefileterne vendes i rugmel, rulles og sættes på et spyd. Spydende med hornfisk steges gyldne og sprøde på skind siden i neutral olie på en varm pande, husk at krydre med salt og peber.
Pynt: rød skovsyre og tynde strimler af grønne asparges