Ristet laks med ærter francaise, mini gulerødder samt crudité af radiser
7. september 2023 af Byens Fisk
Ingredienser:
4 laksefileter á 200 g
2 hjertesalat
100 g friskbælgede ærter
100 g bacon skåret i små tern
12 nye mini gulerødder
1 klat smør
4 radiser
1 lille bakke ærteskud
Fremgangsmåde:
Start med at stege baconternene sprøde. Gem fedtstoffet til at sautere den fintskåret hjertesalat i – den skal kun lige have varmen. Vend hjertesalat sammen med de friskbælgede ærter og de sprøde bacontern.
På en pande ristes laksefileterne sprøde på den ene side – man kan se fisken langsomt ændre farve, idet den klare farve ændrer sig til mælkehvid. Det er først til sidst laksestykkerne vendes, hvorefter de serveres straks. Det er vigtigt at krydre laksestykkerne godt med salt og peber.
Damp de nye gulerødder ganske kort i lidt vand med en glat smør og lidt salt. Skær radiserne i tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i isvand indtil servering.
Anret laksen med ærter francaise og gulerødder. Pynt med ærteskud samt crudité af radiser.
Server med nye friskkogte kartofler.