Ceviche af rødtunge med granatæble, chili, koriander og syltede rødløg
7. september 2023 af Byens Fisk
Ingredienser:
4 stk. rødtunger skåret i fileter
½ granatæble
1 frisk rød chili
½ bundt frisk koriander
5 stilke bredbladet persille
1 citron
1 lime
4 spsk. god olivenolie
2 rødløg
1 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand
Tallerkensmækker
Fremgangsmåde:
Rødløget pilles og skæres i både. Disse koges møre i en syltelage bestående af sukker, eddike og vand. Rør en marinade af olivenolie, fintrevet skal samt saft fra citron og lime, salt og peber. Rødtungefileterne skæres i tynde strimler og marineres heri. Hak koriander, persille samt chili og vend i cevichen. Gem lidt koriander til pynt.
Frigør kernerne fra granatæblet, og anret ceviche af rødtunge med granatæblekernerne og rødløgene. Pynt med frisk koriander samt blomsterne fra tallerkensmækker.
Server et lækkert groft landbrød til.